Daken

Het Protect Systeem bestaat uit een combinatie van aluminium profielen en polycarbonaat platen. Er zijn twee soorten aluminium profielen, het rechte profiel en het hoekprofiel. De platen worden in het rechte of hoekprofiel geschoven waardoor een gecontroleerde afdichting wordt gerealiseerd. Het systeem wordt onderdeel voor onderdeel ter plekke aan de steiger gemonteerd met behulp van speciale klemmen.

Het Dak:

Door het geringe gewicht kunnen de onderdelen van het dak makkelijk op hoogte worden gemonteerd. Ook kan men op de grond een compleet dakdeel construeren waarna het in zijn geheel op zijn plaats gehesen wordt. Doordat de daken gepotdekseld gemonteerd worden is de afwatering net als bij dakpannen gegarandeerd.
Men kan de constructie kiezen van een lessenaarsdak of een zadeldak. Deze keuze zal over het algemeen constructief van aart zijn. Indien er gekozen wordt voor een zadeldak is er een flexibele nokoplossing beschikbaar. Tbv een goede afvoer van water en of sneeuw dient naar gelang de te verwachte omstandigheden het afschot bepaald te worden. E.e. is terug te vinden in de montage en gebruikers handleiding. Het systeem heeft zich als dak bewezen op grote hoogte en in de zwaarste windgebieden welke in Nederland gehanteerd wordt. Onder nagenoeg alle weersomstandigheden kan er worden doorgewerkt, waardoor tijd en kosten worden bespaard.