Wanden

Het Protect Systeem bestaat uit een combinatie van aluminium profielen en polycarbonaat platen. Er zijn twee soorten aluminium profielen, het rechte profiel en het hoekprofiel. De platen worden in het rechte of hoekprofiel geschoven waardoor een gecontroleerde afdichting wordt gerealiseerd. Het systeem wordt onderdeel voor onderdeel ter plekke aan de steiger gemonteerd met behulp van speciale klemmen.

De Wanden:

Door de panelen als het ware te stapelen en op te sluiten in de profielen kan er een complete wand aan de buitenzijde van de steiger worden gecreëerd. Door de hoekprofielen kunnen we de hoeken creëren. Indien er een dak op de constructie is geplaatst kan men naar wens de panelen tot tegen het dak laten doorlopen. Bij een schuine aansluiting zal e.a. ter plaatse pas gemaakt dienen te worden.
Voor het afdichten aan de onderzijde van het systeem kan gebruik gemaakt worden van rubberen flappen welke in verschillende maten leverbaar zijn. Deze rubberen flappen zijn flexibel met betrekking tot de hoogte en de breedte. Door middel van deze afdichting worden stof, vuil en koude lucht buiten gehouden.

In het systeem kan op elke gewenste plaats een afsluitbare deur worden aangebracht, deze zijn in diverse maten leverbaar en kunnen op verschillende niveaus kunnen worden toegepast.
Deze deuren bewerkstelligen een maximale veiligheid met betrekking tot de toegang van uw project. Voor de deuren wordt hetzelfde materiaal toegepast als voor het Protect Systeem. Op deze manier kan de steiger c.q. het project worden afgesloten.
Afval, materiaal en of gereedschap kan niet van de steiger afvallen. Zoals hiervoor geschetst bestaan de voordelen uit verhoging van de veiligheid, inbraakpreventie, (geluid)isolatie en er kan onder nagenoeg alle weersomstandigheden worden doorgewerkt, waardoor tijd en kosten worden bespaard.